Gavriliţa, despre probabilitatea de a primi votul de încredere al Parlamentului: Vom guverna câteva săptămâni, apoi ne vom da demisia

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 februarie, 2021, 11:30

Candidata la funcția de premier, înaintată repetat, Natalia Gavrilița, susţine că în cazul în care Curtea Constituţională va declara constituţional decretul prezidenţial şi va obţine votul de încredere al Parlamentului, atunci Cabinetul de miniştri îşi va prezenta demisia la câteva săptămâni după preluarea guvernării. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Gavrilița a explicat că Guvernul învestit nu poate funcţiona în lipsa unei majorităţi parlamentare.

Mergem hotărât spre anticipate și să fie clar că aceste anticipate sunt necesare pentru a curăța clasa politică, pentru a aduce o majoritate de deputați în Parlament, care să aibă grijă de interesul cetățenilor. Dacă Curtea Constituțională va decide că decretul de desemnare este constituțional, imediat voi depune, din nou, solicitarea de învestire a Guvernului”, a declarat Gavrilița.

Candidata la funcția de premier a menționat că s-ar putea să fie anumite modificări la componența Guvernului propus, dar și anumite aspecte la program ar putea fi schimbate: „În prezent suntem în discuții cu parteneri politici, experți și oameni din societate”.

Natalia Gavrilița susține că că pentru cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului miza este mult mai mare, astfel deputații vor arăta dacă își doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate.

„Orice Guvern de tranziție doar prelungește termenul până la anticipate, dar nu rezolvă problema. În cazul în care vom fi votaţi, suntem pregătiţi cu un program anticriză şi cu un set de măsuri anticorupţie, pe care le-am implementa imediat, în primele săptămâni și am arăta lipsa unui suport în Parlament. Nu știu cum socialiştii cu Şor ar vota pentru crearea Tribunalului anticorupţie. În acest caz, Guvernul și-ar da demisia. Suntem pregătiți pentru a guverna câteva săptămâni, ulterior ne vom da demisia sau vom fi demiși”, a precizat Gavriliţa.

Candidata la funcția de prim-ministru consideră că un Guvern minoritar, aşa după cum insistă o parte dintre formaţiunile politice, nu este o soluţie pentru țara noastră.

„Nu ar putea rezova problemele cetăţenilor, ar prelungi agonia care ne aflăm acum, continuăm să pledăm pentru alegeri anticipate”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

Natalia Gavrilița a fost desemnată a doua oară în calitate de candidată la funcția de prim-ministru. Șefa statului, Maia Sandu, a anunțat la data de 11 februarie, decizia în cadrul unui briefing de presă, după ce a organizat o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare și a recepționat scrisoarea majorității, formate din PSRM, Partidul „Șor” și neafiliați, care a propus-o pe Mariana Durleșteanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X