Majorări semnificative a prețurilor la carburanți; Slusari cere audieri în Parlament

Autor: , in Actualitate / Economic / 18 februarie, 2021, 12:47

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari solicită audieri în plenul Parlamentului ca urmare a majorărilor semnificative a prețurilor la carburanți, înregistrate în ultima perioadă.

Slusari a scris un demers în acest sens către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru a audia factorii responsabili în cadrul unei ședințe în plen.

„Dezmățul acordurilor de cartel pe piața petrolieră pe fundalul haosului guvernamental trebuie să fie oprit! Conducerea Consiliului Concurenței urmează a fi schimbată. Sub monitorizarea experților și societății civile, ANRE ar trebui să reglementeze prețurile maximale la benzină și motorină în funcție de situația reală pe piața regională și nu reieșind din apetiturile petroliștilor și din înțelegerile acestora cu unele grupări politice”, și-a motivat Slusari solicitarea.

Prețurile la benzină și motorină nu mai contenesc să crească în Republica Moldova. Unele stații PECO au afișat ieri o nouă majororare de preț, a doua în doar o săptămână.

Astfel, după ce săptămâna trecută carburanții se scumpiseră, în medie, cu 0,4 – 0,6 lei, astăzi unele rețele de benzinării au majorat din nou prețurile.

Un litru de benzină standard 95 a ajuns să coste 18,25 lei, prețul majorându-se, în medie, cu 60 de bani. Motorina s-a scumpit cu 50 de bani, costând în prezent 15,55 lei în medie. GPL-ul s-a scumpit cu 65 de bani.

Este a 4-a majorare semnificativă a prețurilor carburanților în ultimele 2 luni. Astfel, în această perioadă benzina s-a scumpit cu aproape 3 lei pentru un litru (19,5%), iar motorina cu 2,5 lei (19,2%).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X