Pavel Filip confirmă că și Andrian Candu a încercat să-l convingă să semneze în susținerea Marianei Durleșteanu

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 februarie, 2021, 14:38

Președintele PD, Pavel Filip, confirmă informația publicată săptămâna trecută de către Cotidianul.md, pe surse, că liderul Pro Moldova, Andrian Candu, ar fi încercat să-l convingă în cadrul ședinței Parlamentului să semneze în susținerea candidaturei Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

Filip a confirmat această informație miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV.

„Da, este adevărat, Andrian Candu a venit la mine de câteva ori și până la urmă m-a invitat să mergem la doamna Greceanîi, să ne spună ea ce planuri au în continuare. Ne-au întrebat dacă vrem să semnăm, eu le-am spus categoric nu, că nu vom semna alături de cei care deja semnaseră această listă”, a declarat liderul PD.

Potrivit lui Filip, ulterior i s-a propus „o a doua ofertă”.

„Ni s-a propus să semnăm cu retragerea semnăturilor lui Șor, Andronachi și Nichiforciuc. Noi categoric am spus că nu semnăm și cu aceasta s-a terminat discuția”, a precizat Pavel Filip.

Cotidianul a scris săptămâna trecută că semnăturile în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier ar fi trebuit să vină de la PSRM, PD și Pro Moldova, dar cei din Partidul Democrat s-ar fi opus să mai semneze.

Potrivit surselor Cotidianul, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, ar fi fost cel care a încercat să intermedieze între PSRM și PD acumularea semnăturilor în favoarea Marianei Durleșteanu. El a cerut și o pauză de 30 de minute în timpul ședinței Parlamentului pentru a avea loc aceste negocieri.

Astfel, din schemă ar fi sărit cei de la ȘOR/Pentru Moldova, Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic. Cel care s-ar fi opus să semneze ar fi fost președintele PD, Pavel Filip.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X