Percheziții la Administrația Națională a Penitenciarelor

Autor: , in Actualitate / Social / 19 februarie, 2021, 17:58

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat vineri, 19 februarie, percheziții la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de către purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Pocurorii PCCOCS, cu susținerea Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat perchezițiile.

„Au fost desfășurate percheziții într-un anumit număr de birouri de serviciu ale Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Reprezentanții PCCOCS susțin că nu pot oferi detalii pe marginea acestui caz pentru a nu periclita desfășurarea investigațiilor.

Amintim că, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, își va petrece următoarele 15 zile după gratii. Miercuri, 17 februarie, magistrații au admis parțial demersul procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS în privința plasării în arest preventiv a directorului-adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, pentru un termen de 30 de zile. Astfel, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 15 zile, de la data reținerii”, a anunțat purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

După studierea încheierii judecătorești, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea contestării la Curtea de Apel a termenului stabilit de plasare în arest preventiv.

Serghei Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X