Președintele socialist al raionului Dubăsari, acuzat de incompetență, restabilit în funcție de Judecătoria Criuleni

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 februarie, 2021, 13:42

Judecătorul Judecătoriei Criuleni, sediu Criuleni, Sergiu Caraman, a emis o încheiere prin care l-a restabilit în funcție pe Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari, suspendat acum o lună de o parte din consilierii raionali, scrie Anticorupție. Aceștia l-au acuzat de mai multe ilegalități și incompetență. Încheierea a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău.

În urma deciziei de suspendare emisă de Consiliul Raional Dubăsari, Grigore Filipov a acționat-o în judecată, invocând ilegalitatea acesteia. El susține că ilegalitatea acestui act constă în faptul că „au fost întreprinse măsuri neprevăzute de legislaţie, fiind adoptat un act cu caracter arbitrar”.

Președintele ședinței în cadrul căreia a fost luată decizia de suspendare a lui Filipov, fostul șef al raionului cu pricina, Grigore Policinschi, consideră încheierea judecătorului Caraman incorectă.

Policinschi susține că Filipov s-a întors în funcție și întreprinde acțiuni de intimidare față de angajații consiliului raional care nu împărtășesc metodele de lucru ale acestuia.

Principalele acuzații aduse de către consilierii raionali la adresa lui Grigore Filipov este incompentența. „Au fost stopate toate proiectele investiționale, inclusiv cele transfrontaliere. Este vorba de un proiect cu o organizație obștească din Italia în valoare de peste 1 milion de lei pentru reparația unui centru social din Doroțcaia. A fost stopat un proiect transfrontalier semnat cu Consiliul Județean Buzău, România, în valoare de 2 milioane de lei. În plus, este vorba de atitudinea lui față de lucrătorii sociali, asistenți personali care au fost practic eliberați din funcții”.

Materialul integral poate fi citit pe anticorupție.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X