Șefa Comisiei Europene, mesaj de mulțumire pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 februarie, 2021, 18:21

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combatarea pandemiei de coronavirus.

Mulțumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de obiecte de echipament medical – precum măști și mănuși – în Republica Moldova, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

„Suntem recunoscători României pentru acest ajutor gratuit în valoare de peste două milioane de euro, ajutor umanitar care va ajunge în spitalele noastre, pentru medici, lucrători medicali și pentru pacienți. Mă bucur că acest ajutor vine foarte rapid după discuțiile pe care le-am avut cu Președintele Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Florin Cîțu, cu reprezentanți ai Comisiei Europene și ai altor instituții europene pe care le-am avut de curând”, a declarat președinta Maia Sandu, la ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare acordată de România.

Șefa statului a mulțumit încă o dată pentru acest ajutor și pentru tot sprijinul pe care l-a primit țara noastră de la începutul pandemiei Covid-19. „Este foarte important pentru noi să vedem această deschidere. Știm cât de greu este pentru toți în aceste vremuri, pentru că nu doar Republica Moldova se confruntă cu această criză sanitară și economică. Și cu atât mai mult este apreciat acest ajutor”, a spus Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a afirmat că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul tuturor țărilor Uniunii Europene în dialogul cu instituțiile europene, așa încât să avem acces la vaccin cât mai curând.

„Sperăm că toate problemele de ordin birocratic, în special cele care țin de obținerea acordului producătorilor de vaccin să poată fi rezolvate cât de repede și să putem discuta despre începerea procesului de vaccinare”, a reiterat Maia Sandu.

În acest context, șefa statului a îndemnat toți cetățenii să fie vigilenți, să poarte măști și să păstreze distanța socială.

Ajutorul umanitar, în valoare totală de circa 2.3 milioane de euro, echivalentul a peste 48 de milioane de lei moldovenești, este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală – 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X