Dodon: „Dacă deputații la care se referă Michalko ar fi susținut partidele proeuropene și ar fi format o majoritate situațională, partenerii occidentali ar fi tăcut”

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 februarie, 2021, 21:21

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, se arată „sigur” că, dacă deputații la care s-a referit șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, într-un interviu pentru Cotidianul TV, precum că figurează în raportul Kroll, ar fi susținut partidele proeuropene și pe Maia Sandu, ar fi format o „majoritate parlamentară situațională”, „ca în luna iulie a anului trecut, când toți împreună au votat în Parlament și au încercat să-l demită pe Chicu”, atunci „partenerii occidentali ar fi tăcut și nu s-ar fi arătat îngrijorați”. 

Politicianul s-a mai întrebat, într-un mesaj publicat pe contul său de Telegram, dacă nu cumva este vorba despre duble standarde.

Citiți și: Șor lansează un atac dur la adresa lui Michalko: „Insultându-mă, ofensează, de fapt, 120 de mii de cetățeni”

Reacția vine după ce, în cadrul ediției din 17 februarie a emisiunii Cotidianul LIVE, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, referindu-se la ultimele evenimente de pe scena politică din Republica Moldova, în contextul în care, săptămâna trecută, majoritatea formalizată din care fac parte PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați au propus-o pe Mariana Durleșteanu pentru a fi desemnată în calitate de candidată la funcția de prim-ministru.

„Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere”, a adăugat diplomatul.

În același timp, Michalko a amintit că legile votate de PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați la sfârșitul anului trecut sunt „controversate și care în mai multe privințe a împins țara înapoi, inclusiv din punct de vedere al reformelor și angajamentelor luate de Republica Moldova în privința partenerilor internaționali”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X