Cazul Navalnîi: Austria se aşteaptă la un „sprijin larg” pentru noi sancţiuni ale UE împotriva Rusiei

Autor: , in Externe / 21 februarie, 2021, 15:50

Ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg se aşteaptă ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Alexei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al Kremlinului, relatează agerpres.ro.

Un pas probabil că ar putea fi făcut când miniştrii de externe din UE se întâlnesc luni, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag.
„Vom discuta în Consiliul Afacerilor Externe despre reacţiile adecvate în cazul Navalnîi”, a spus Schallenberg.

Aceasta ar include probabil măsuri specifice împotriva persoanelor şi organizaţiilor în conformitate cu instrumentul de sancţiuni al blocului pentru a pedepsi încălcarea drepturilor omului.

Schallenberg a spus că se aşteaptă la „o largă majoritate de sprijin” pentru sancţiuni în rândul celor 27 de membri ai UE, dar a adăugat că sancţiunile „trebuie să fie inteligente din punct de vedere politic şi legal etanşe”.

Mai multe persoane au întreprins acţiuni în justiţie pentru a fi scoase de pe lista de sancţiuni ale UE din cauza probelor insuficiente, a notat el.

Schallenberg a cerut o poziţie unită din partea UE în legătură cu Moscova. „Doar comentând ce se întâmplă în Rusia şi ameninţarea sancţiunilor nu sunt suficiente”.

Navalnîi a fost condamnat în două dosare sâmbătă, verdicte ce vor cântări asupra miniştrilor europeni când se vor întâlni luni.

În primul rând, o instanță de apel a confirmat sentința de închisoare pentru încălcarea eliberării condiționate. Apoi, mai târziu în cursul zilei, Navalnîi a fost amendat cu o mare sumă de bani că ar fi insultat un veteran din Al Doilea Război Mondial. Ambele procese au fost condamnate ca motivate politic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X