Situația epidemiologică la nivel național este una gravă. Ministerul Sănătății a reactivat aproape 500 de paturi în spitale

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 21 februarie, 2021, 14:28

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactivat în jur de 500 de paturi în cadrul instituțiilor republicane, municipale și raionale, pentru pacienții confirmați cu COVID-19. Decizia a fost luată în contextul în care situația epidemiologică la nivel național este una nefavorabilă, iar în ultimile trei săptămâni a fost înregistrată o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de noul coronavirus.  Îngrijorător este și faptul că este în creștere și numărul de cazuri grave.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, 150 de paturi au fost reactivate la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, 60 de paturi – la Dispensarul Republican de Narcologie și alte 21 de paturi – la Spitalul Raional Ialoveni.

Iar la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost suplimentate 20 de locuri,la Spitalul de Stat – cu 10 și la Spitalul Clinic Republican – cu 67.

Între timp se pregătesc alte 50 de paturi în incinta Dispensarului Republican de Narcologie și 12 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

De asemenea, în raioanele cu un număr mare de cazuri de SARS CoV-2 continuă procesul de  reprofilare a paturilor. Este și cazul Spitalului Raional Taraclia.

La fel, a fost mărit numărul de paturi în Spitalul Raional Edineț și Spitalul Clinic din Bălți.

În prezent, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3.344 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 292 sunt în stare extrem de gravă, iar 49 sunt conectați la aparate de respirație asistată, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X