Transportatorii rămân pe poziții. Pe 23 februarie, peste 1500 de vehicule de rută din țară nu vor activa

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 21 februarie, 2021, 15:34

Transportatorii nu renunță la proteste, deși Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a suspendat până la 28 februarie restricția privind limitarea numărului de pasageri în vehicule. Aceștia susțin că nu au ajuns la un consens cu membrii CNESP, iar atitudinea acestoră o consideră irațională și absolut ilegală.

„Din conținutul Hotărârii nr. 46 din 20.02.2021 reiese că restricțiile din domeniul transportului public conținute în Hotărârea nr. 45 se suspendă până la data de 28.02.2021 și vor intra în vigoare la 28.02.2021  dacă se va constata că transportatorii nu respectă restricțiile prevăzute în Hotîrârea CNESP nr. 35 din 20.11.2020. Altfel spus, restricțiile mai dure prevăzute în Hotărârea nr. 45 vor fi instituite nu ca măsuri necesare de combatere a pandemiei, dar ca sancțiune pentru ramura transporturilor pentru posibilele încălcări (de către unii transportatori) a măsurilor restrictive mai blânde prevăzute în Hotărârea nr. 35 din 20.11.2020”, au anunțat aceștia.

Astfel, reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport  Auto susțin că nu au motive pentru a renunța la manifestații.

„Ținând cont de faptul că cerințele noastre nu au fost acceptate de CNESP, APOTA confirmă că TRANSPORTUL REGULAT DE PASAGERI VA FI SISTAT PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA PENTRU O SINGURĂ ZI, MARȚI, 23 FEBRUARIE 2021. Până la acest moment avem confirmarea privind sistarea activității de la operatorii de transport ce au incluse în autorizațiile lor mai mult de 1500 de unități de transport. Până la finele zilei de luni 22 februarie, preconizăm să avem confirmarea de la operatorii de transport ce dispun de peste 2500 unități de transport”, au mai precizat în cadrul unui comunicat de presă.

Pe 20 februarie, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii  de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate.

CNESP a luat această decizie, după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X