Foto simbol: decorexpro

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a anunțat luni, 22 februarie, că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) susține că este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani, fără a oferi mau multe detalii.

În cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe şase încăperi locative, în valoare de 2.817.634 de lei, pe o încăpere nelocativă în sumă de 121.722 lei şi un capital social în valoare de 146.859 de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3.086.216 lei.

„De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat avize consultative privind evaluarea a şase bunuri imobile (3 terenuri pentru construcţii, un teren agricol, o construcţie comercială şi o construcţie nefinisată), dar şi a şase bunuri mobile (4 autoturisme, un autocamion şi o motocicletă). Timp de o săptămână, în adresa ARBI au fost expediate 8 delegaţii, pe 5 cauze penale, în privinţa a 20 de subiecţi, iar pe 32 de persoane au fost elaborate note analitice”, au precizat reprezentanții CNA.

La începutul anului 2021, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 48 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Precizăm că, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here