(DOC) „Semnătură lui Șor de pe un proiect de lege a fost falsificată”. Alaiba: Am primit răspuns de la Procuratura Anticorupție

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 februarie, 2021, 18:51

Semnătura lui Ilan Șor pe proiectul de lege privind crearea unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei a fost falsificată. Acesta este răspunsul Procuraturii Anticorupție(PA) la sesizarea depusă de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Dumitru Alaiba.

„Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. 13 din 25 ianuarie 2021, semnăturile lui Ilan Șor aplicate pe proiectul hotărârii și pe nota informativă nu au fost executate de către cet. Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”, este răspunsul Procuraturii Anticorupție, potrivit deputatului Dumitru Alaiba.

Însă, Procuratura Anticorupție a decis să nu pornească dosar penal, motivând că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”.

Amintim că proiectul de lege privind creare a unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei a fost prezentat în Parlament vineri, 27 noiembrie. Detaliul care a stârnit curiozitate în rândul deputaților a fost semnătura lui Ilan Șor pe acest proiect, înregistrat și prezentat de fostul democrat și actual deputat al platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu.

Citește și: Proiect de lege prezentat în Parlament, semnat de Șor. Tauber: „Cu mâna și cu pixul”. Alaiba: „Suspiciuni că s-a admis un fals”

A doua zi, pe 28 noiembrie, Dumitru Alaiba a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să fie clarificat cum a fost posibil ca Ilan Șor să fi semnat un proiect de lege, în timp ce nu s-ar afla în țară.

Vezi și: „Se pedepsește inclusiv cu pușcărie”. Alaiba s-a adresat lui Stoianoglo, după ce Șor a semnat un proiect de lege

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X