Foto: adevarul.ro

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a anunțat marți, 23 februarie, că a trimis un demers în atenția procurorului general Alexandr Stoianoglo, pentru a anula ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în cazul semnăturii falsificate a lui Ilan Șor pe proiectul de lege privind crearea unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei.

Inacceptabilă și criminală complicitate. Azi am trimis un demers în atenția procurorului general Stoianoglo să intervină pentru a opri această posibilă mușamalizare. Se falsifică o semnătură a unui deputat. Complicii sunt prinși efectiv în flagrant în plenul parlamentul. Se bâlbâie. Urmează 3 luni de mușamalizare din partea procurorilor. Până și în pofida faptului că tot expertiza lor a demonstrat că semnătura lui Shor este falsificată. Procurorii au audiat și au tot audiat dar nici nu au găsit făptașul. Și au zis că ajunge. Este un caz într-atât de simplu, într-atât de clar. Iar ei se scarpină la ceafă”, a spus Alaiba.

Deputatul PAS acuză procurorii că „în loc să pedepsească criminalii, îi ajută să scape basma curată”.

Să fi lucrat cum se lucrează, poate deja ajungeam în judecată cu acest caz. Și data viitoare când vă gândiți că în țara noastră nu există justiție, amintiți-vă de acest caz. Iată motivul din care nu există justiție. Din cauza la asemenea mușamalizări. Așa funcționează procurorii noștri. În loc să pedepsească criminalii, îi ajută să scape basma curată. Cel puțin în cazul acesta, arată anume așa. Ce mesaj dăm societății, dacă lăsăm lucrurile așa cum sunt acum? Că în Moldova nu este infracțiune să falsifici semnătura unui deputat. Nu lăsăm mâinile în jos. Dacă procurorii acționează așa pe un caz atât de simplu, vă imaginați cum caută miliardul? Caută de se rup. Mai odihniți-vă, stimați procurori. Nu ați obosit, sărmanii de voi? Mie mi-e rușine să mă numesc deputat, dar mi-ar fi și mai rușine să mă numesc procuror”, a conchis Alaiba.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru COTIDIANUL că sesizarea a fost înregistrată. Totodată, a respins acuzațiile înaintate de Dumitru Alaiba în adresa procurorilor.

Vezi și: (DOC) „Semnătură lui Șor de pe un proiect de lege a fost falsificată”. Alaiba: Am primit răspuns de la Procuratura Anticorupție

Menționăm că conform răspunsului primit de parlamentar din partea Procuraturii Anticorupție,semnătura lui Ilan Șor aplicată pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cet. Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Însă, Procuratura Anticorupție a decis să nu pornească dosar penal, motivând că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here