După Șor, și Țîrdea lansează atacuri dure la adresa lui Michalko

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 februarie, 2021, 13:14

După ce săptămâna trecută Ilan Șor și-a manifestat nemulțumirea față de unele declarații făcute de șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a venit rândul și colegului său de majoritate parlamentară, Bogdan Țîrdea, să-l critice pe oficialul european.

Într-un comentariu al lui Țîrdea publicat pe site-ul PSRM, ideologul socialiștilor Țîrdea remarcă faptul că într-un „interviu acordat portalului Cotidianul, un oficial european a criticat legile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit acestuia, aceste legi „dubioase” „au aruncat țara înapoi”. Aș dori să clarific cu domnul Mihalco despre ce legi este vorba”.

Poate vă referiți la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care stabilește în țară norme europene de egalitate lingvistică și interetnică?

Sau este vorba despre Legea care prevede anularea cenzurii rușinoase a știrilor rusești și programelor informațional-analitice, care a fost introdusă la inițiativa oligarhului fugar Vlad Plahotniuc și a subminat parteneriatul nostru cu Federația Rusă?

Sau poate că trimisul UE este nemulțumit de anularea unei alte legi antisociale rușinoase care a pus povara pentru returnarea miliardului furat pe umerii cetățenilor, inclusiv a pensionarilor, familiilor numeroase, mamelor singure?

Sau respectatul oficial european nu este mulțumit de Legea privind reducerea vârstei de pensionare pentru cetățenii țării noastre, adoptată de Parlamentul Moldovei?

Sau domnului Mihalco nu îi plac legile care consolidează statutul autonomiei găgăuze în Republica Moldova?

Sau, poate, în urma solidarității euro-atlantice, șeful Misiunii UE a decis să-și exprime indignarea față de anularea vânzării teritoriului Stadionului Republican către Ambasada SUA?”, menționează Țîrdea.

Mai mult, el îl acuză pe ambasadorul european încercare de a „cenzura mass-media” din Republica Moldova.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova îndeamnă șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalco, precum și toți reprezentanții corpului diplomatic acreditat în țara noastră, să respecte independența și suveranitatea Republicii Moldova , să respecte statutul unui diplomat și să nu încalce eticheta diplomatică”, se mai arată în declarația lui Țîrdea de pe site-ul PSRM.

Amintim că, anterior, colegul de majoritate parlamentară a lui Țîrdea, Ilan Șor, s-a arătat și el nemulțumit de declarațiile ambasadorului european.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X