Batrîncea acuză că benzina se scumpește din cauza Maiei Sandu: Vom începe procedura de demitere a conducerii ANRE

Autor: , in Politic / 24 februarie, 2021, 12:30

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlav Batrîncea, acuză că prețurile la carburanți se scumpesc din cauza președintei Maia Sandu și anunță că fracțiunea pe care o reprezintă va demara procesul de demitere a conducerii Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Într-o postare pe Facebook, Batrîncea acuză că în spatele scumpirii carburanților „o acțiune de cartel a petroliștilor, care lovește dur în toți cetățenii țării, în mod special în agricultori, care în curând vor trebui să iasă în câmp pentru lucrări agricole”.

„Majorările fără precedent ale prețurilor la carburanți se fac pe fundalul crizei pandemice, politice și constituționale în care ne-a adus președintele țării Maia Sandu. În societate domină și opinia că petroliștii nu au nicio frică de președintele țării și își permit să scumpească carburanții de două ori pe săptămână, cu acordul tăcit al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică”, a menționat socialistul.

Batrîncea menționează că „actuala componență a ANRE este desemnată de către regimul Plahotniuc, iar membrii acestei instituții, în mare parte, sunt foști colegi de partid ai Maiei Sandu în perioada când toți au fost în PLDM”.

„Anunț că săptămâna viitoare fracțiunea parlamentară a PSRM va începe procedura de demitere a membrilor ANRE, responsabili de situația gravă stabilită ca urmare a scumpirilor repetate a produselor petroliere”, încheie acesta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X