Cazurile grave de COVID-19 sunt în creștere. A fost extins numărul paturilor în mai multe spitale municipale și raionale

Autor: , in COVID-19 / Social / 24 februarie, 2021, 18:41

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat miercuri, 24 februarie, că a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19, în mai multe spitale municipale și raionale. Suplinirea a fost dispusă în contextul situației epidemiologice nefavorabile și a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19.

Urmare a identificării spațiilor disponibile, va fi suplinit numărul de paturi la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu încă 25 paturi, Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”, cu 30 paturi, Centrul COVID-19 Chișinău, cu încă 80 paturi și circa 20 paturi vor fi organizate în Spitalul Raional Ialoveni, cât și în Spitalul Raional Criuleni”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Totodată, reprezentanții de la Sănătate au menționat că numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă și foarte gravă este în creștere, iar aflarea la tratament în cadrul instituțiilor medicale spitalicești este mai îndelungată, ceea ce sporește presiunea asupra sistemului medical.

În acest context, reiterăm importanța respectării de fiecare dintre noi, a măsurilor de sănătate publică. Dând dovadă de responsabilitate, putem ajuta sistemul medical și medicii să facă față situației în continuare și să lupte pentru salvarea de vieți. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur”, au conchis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Respectați măsurile de protecție:

– Purtați masca de protecție

– Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane

– Evitați aglomerațiile

– Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le

– Stați acasă.

Alte 1.610 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 24 februarie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul în țara noastră a ajuns la 180.150 de persoane confirmate cu virus.

Totodată, încă 23 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 3.846 de victime.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X