Foto: sputnik

Liderul PDM, Pavel Filip, a venit cu o reacție după decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, comentând că „legea ne mai oferă o șansă”.

A venit și dezlegarea mult așteptată. Curtea Constituțională ne spune clar că decretul președintelui privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-minustru este neconstituțional. Cu toate acestea, legea ne mai oferă o șansă: Curtea ne spune că fracțiunile parlamentare și președintele trebuie să recurgă la noi consultări. Dialogul trebuie să fie autentic, sincer și responsabil, iar consultarea fracțiunilor presupune identificarea sprijinului pentru învestirea unui nou guvern. Acesta trebuie să fie scopul dialogului: identificarea unei soluții de ieșire din criză, nu generarea unui blocaj”, a comentat Filip.

Vezi și:

CC: Decretul desemnării repetate a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, neconstituțional

Filip susține că PDM nu va vota niciun guvern susținut de Șor și transfugi.

„Ce înțelegem este că încă nu au fost epuizate toate șansele pentru învestirea unui guvern care să scoată țara din criză și că această decizie a CC ne spune clar că trebuie să găsim soluția pentru criza politică prin respectarea procedurilor constituționale.
Putem opri procesul pornit deja de instalare a unui guvern susținut de Șor numai dacă reușim, prin consens și dialog serios, să învestim un guvern de echilibru, care ar asigura menținerea direcției pro-europene. Rămâne clar pentru noi oricum: PDM nu va vota niciun guvern susținut de Șor și transfugi”, a conchis Pavel Filip.

Citește și: Igor Dodon, dezlănțuit la adresa Maiei Sandu, după ce a fost declarată neconstituțională desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier

Menționăm că, decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier este declarat neconstituțional. Decizia a fost luată marți, 23 februarie, de către Curtea Constituțională, care a examinat sesizarea depusă de 3 deputați socialiști.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here