PDM propune noi consultări între Maia Sandu și fracțiunile parlamentare. Filip: Suspendarea din funcție a șefei statului nu influențează situația din Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 februarie, 2021, 17:02

Deputații partidului Democrat din Moldova (PDM) solicită președintei Maia Sandu să inițieze noi consultări cu fracțiunile parlamentare. Liderului democraților, Pavel Filip, susține că indiferent că se va merge pe învestirea unui nou Guvern sau pe alegeri anticipate, soluția poate fi identificată doar prin dialog. Totuși, democrații spun că nu vor purta discuții cu Partidul Șor și transfugii.

În cadrul unui briefing de presă organizat miercuri, 24 februarie, Pavel Filip a declarat că referendumul n-ar fi o soluție.

PDM consideră că fracțiunile și președintele țării trebuie să recurgă la consultări. Blocajul în care suntem poate fi soluționat doar prin dialog. Președinția trebuie să inițieze cât mai curând aceste consultări (…) Căile de ieșire din criza ar fi alegerile parlamentare anticipate sau un nou Guvern (…) Suspendarea din funcție a președintelui nu influențează situația din Parlament”, a declarat Filip.

Filip susține că consultările pot avea loc doar între „partidele autentice din Parlament” și că PDM nu va purta discuții cu grupul Șor și transfugii din Pentru Moldova.

Noi pledăm ca oamenilor să li se spună clar ce urmează. Asta poate fi soluționat prin consultări. Dialogul e cheia crizei politică. Singura soluție sunt consultările. Să recunoaștem că suntem într-un blocaj și prelungirea lui nu va rezolva criza în care suntem”, a menționat Filip.

Menționăm că, decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier a fost declarat neconstituțional. Decizia a fost luată marți, 23 februarie, de către Curtea Constituțională, care a examinat sesizarea depusă de 3 deputați socialiști.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X