(STOP CADRU) Cavcaliuc, pentru presa din România: A început vaccinarea în Republica Moldova

Autor: , in COVID-19 / Social / 24 februarie, 2021, 18:02

Liderul Partidului „Acasă Construim Europa” (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru presa din România că în Republica Moldova deja a început vaccinarea împotriva COVID-19. De fapt, primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 nici nu au ajuns în țara noastră.

România este o țară care întotdeauna ne-a sărit în ajutor. Îi mulțumim președintelui Klaus Iohnanis pentru acel lot de vaccin pe care l-a promis în cadrul vizitei în Republica Moldova cu președinta Maia Sandu. S-a început vaccinarea în Republica Moldova acum ceva timp. Am văzut la știri că s-a început vaccinarea în domeniul medical, cei care sunt cei mai expuși. Trebuie să avem grijă de ei, fiindcă ce ne facem fără medici”, a declarat Cavcaliuc.

Medicul-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Alexei Ceban, a anunțat anterior că vaccinurile anti-COVID-19 vor ajunge cu întârziere în Republica Moldova din cauza cererii mari de ser la nivel internațional, dar și a insuficienței de vaccin pe piață.

„Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca va fi livrat în Republica Moldova în tranșe, începând cu sfârșitul lunii februarie, pentru trimestrul I și II. Serul va fi depozitat la o temperatură de +2°C +8°C. Platforma COVAX este unul dintre cei trei piloni de acces la instrumentele COVID-19 (ACT) Accelerator (Diagnostic, Tratament și Vaccinuri), lansat în aprilie de OMS, Comisia Europeană și Franța, ca răspuns la pandemia COVID-19”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Autoritățile au precizat că Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație, iar ulterior, va procura vaccinuri la un preț preferențial. Republica Moldova a aderat la COVAX în august 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X