Un fost vicedirector al Institutului Mamei și Copilului a decedat din cauza infecției COVID-19

Autor: , in Actualitate / Social / 24 februarie, 2021, 15:33

Fostul vicedirector al Institutului Mamei și Copilului, Anatolie Serbenco, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut miercuri, 24 februarie, de reprezentanții instituției în care a activat, fiind transmis și un mesaj de condoleanțe.

Administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului își exprimă cu nespusă tristețe și durere, regretul profund în legătură cu trecerea în neființă a domnului Anatolie Serbenco, medic obstetrician-ginecolog, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Catedra de Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemiţanu”, ce a activat în calitate de vicedirector în cadrul instituției în perioada 2010 – 2012”, au anunțat reprezentanții instituției medicale.

Conducerea Institutului Mamei și Copilului susține că trecerea în neființă a lui Serbenco este o pierdere irecuperabilă pentru întreg sistemul medical.

Era o persoană cu un caracter deosebit, a unui specialist desăvârșit ce a muncit cu implicare și dedicație pentru dezvoltarea sistemului de ocrotire a sănătății mamei și copilului din țara noastră. În aceste clipe de tristețe și grea încercare, suntem alături de familie, colegii din cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu”, și le transmitem sincerele noastre condoleanțe. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, au conchis reprezentanții Institutului Mamei și Copilului.

Cu un mesaj de condoleanțe au venit ulterior și reprezentanții Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”:

Exprimăm condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a lui Anatolie Serbenco doctor habilitat în științe medicale, conferențiar universitar la Disciplina de obstetrică și ginecologie, Departamentul Obstetrică și Ginecologie. Și-a dedicat întreaga viață sănătății mamei și copilului, dintre care peste 20 de ani – Almei Mater, contribuind la formarea a zeci de medici specialiști. Suntem alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Până la ziua de azi, Ministerul Sănătății a anunțat că 87 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X