(VIDEO) Un polițist de frontieră, agresat verbal și fizic, în timpul orelor de muncă. Detaliile oferite de PF

Autor: , in Actualitate / Social / 24 februarie, 2021, 16:34

Un bărbat este documentat penal, după ce a agresat verbal și fizic un angajat al Poliției de Frontieră, care își exercita atribuțiile de serviciu. Incidentul a fost consemnat noaptea trecută pe traseul care leagă localitățile de frontieră Soroca și Cosăuți, a anunțat Poliția de Frontieră.

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți care se afla în misiune de serviciu conform planului sarcină pe traseul R14, în apropierea satului Cosăuți a oprit în trafic un mijloc de transport pentru verificările de rigoare. După ce conducătorul auto a prezentat actele solicitate, pasagerul s-a arătat revoltat față de acțiunile polițistului de frontieră.

Angajatul instituției de frontieră i-a explicat că de fapt oprirea în trafic a autoturismelor aflate în zona de frontieră este un drept conform legislației în vigoare, însă bărbatul s-a supărat și mai tare lovindu-l cu pumnul în față pe polițistul de frontieră”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Agresorul este un locuitor al satului Cosăuți, în vârstă de 33 de ani, care nu se află la prima abatrere de acest gen. Anterior bărbatul a mai prezentat nemulțumiri neîntemeiate în adresa activității Poliției de Frontieră.

Polițistul de frontieră are dreptul, conform al.(2) art. 29 al Legii nr. 215 din 04.11.2011, să controleze mijloacele de transport și actele de înmatriculare a acestora, persoanele și actele lor de identitate, bunurile transportate și documentele însoțitoare aflându-se în zona de frontieră şi în localităţile din apropierea acesteia.

Mai mult, prin HG 357 cu privire la aprobarea Regulamentului circulației rutiere este stipulat, pct. 10 al. (2), că persoana care conduce un autovehicul este obligată să înmîneze pentru control la cererea poliţistului de frontieră:
a) permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus;
b) certificatul de înmatriculare a vehiculului;
d) actele referitoare la natura şi masa încărcăturii, în cazurile stabilite de legislaţie.
e) actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului, în cazul mijlocului de transport transmis în folosință avînd număr de înmatriculare neutr
u”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

A fost întocmit proces vrebal de audiere și constatare a încălcării art. 349 al. (1ˡ) a Codului Penal al Republicii Moldova. Bărbatul riscă o amendă în mărime de la 850 la 1.350 unităţii convenţionale (42.500 – 67.500 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X