Declarația ambasadorilor statelor membre UE din R. Moldova, după acuzațiile la adresa lui Michalko

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 februarie, 2021, 13:21

Peste 20 de ambasadori resping atacurile lansate în ultima perioadă de către deputatul Ilan Șor și socialiști la adresa șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, după ce diplomatul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că persoane implicate în frauda bancară negiciază formarea unui nou Guvern. Declarația comună a fost făcută joi, 25 februarie.

Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova. UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, se menționează în declarația comună a ambasadorilor statelor membre UE din Republica Moldova.

Semnatarii sunt ambasadori ai: Uniunii Europene, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania, Suedia.

Amintim că, Ilan Șor a lansat un atac dur la adresa șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, după ce diplomatul european și-a manifestat îngrijorarea în legătură cu faptul că „persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”.

Șor îl acuză pe Michalko de „activism care depășește eticheta diplomatică”.

Șor lansează un atac dur la adresa lui Michalko: „Insultându-mă, ofensează, de fapt, 120 de mii de cetățeni”

Ulterior, într-un comentariu publicat pe site-ul PSRM, Bogdan Țîrdea remarcă faptul că într-un „interviu acordat portalului Cotidianul, un oficial european a criticat legile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit acestuia, aceste legi „dubioase” „au aruncat țara înapoi”.

Mai mult, el îl acuză pe ambasadorul european încercare de a „cenzura mass-media” din Republica Moldova.

După Șor, și Țîrdea lansează atacuri dure la adresa lui Michalko

Menționăm că, șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat miercuri, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X