Ex-ministrul Sănătății, Andrei Gherman, a decedat din cauza unei boli incurabile

Autor: , in Social / 25 februarie, 2021, 15:12

Andrei Gherman, fostul ministru al Sănătății, s-a stins din viață. În acest context, angajații Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și-au exprimat profunda compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate, în legătură cu trecerea la cele veșnice a fostului Ministru al Sănătății, Andrei Gherman.

Andrei Gherman a decedat din cauza unei boli incurabile, luptând cu aceasta mai mulți ani. Acesta este caracterizat ca fiind „un om minunat și va rămâne în memoria noastră persoana care s-a definit prin sârguință, bunătate și loialitate”.

„În calitatea sa de ministru al Sănătății, Andrei Gherman, și-a adus aportul la promovarea reformelor în sistemul medical prin implementarea asigurărilor obligatorii de asistență medicală în medicină. Datorită acestei reforme a fost posibilă revitalizarea sistemului sănătății”, a menționat conducerea de la Sănătate.

Andrei Gherman s-a născut la data de 4 octombrie 1941, în satul Dumeni, raionul Râșcani. El a ocupat funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Tarlev.

Acesta a absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chișinău. În anii 1971-1972, a fost profesor de medicină. În perioada 1972-1975 lucrează în calitate de medic ordinator, medic-șef adjunct la Dispensarul de dermatovenerologie. Între 1975 și 1979 a fost șef-adjunct al Direcției cadre a Ministerului Sănătății. În perioadele 1979-1986 și 1991-2001 a fost medic-șef al Dispensarului dermatovenerologic. În perioada 1986-1991 a fost șef al Direcției principale cadre, instituții de învățământ, dezvoltare socială și relații externe a Ministerului Sănătății, iar în perioada 19 aprilie 2001 – 19 aprilie 2005 a deținut funcția de Ministru al Sănătății al Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X