Mandatul de arestare preventivă a directorului adjunct al ANP, Serghei Demcenco, a fost prelungit

Autor: , in Actualitate / Social / 25 februarie, 2021, 18:15

Directorul adjunct a directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, va mai sta 15 zile după gratii. Joi, 25 februarie, magistrații au admis recursul procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Curtea de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor PCCOCS și a modificat arestul preventiv pentru 15 zile în privința adjunctului de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova. Acesta a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile (mențiune: calculat de la data reținerii lui – 15 februarie)”, au anunțat reprezentanții PCCOCS.

Directorul adjunct al ANP este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal.

Șeful adjunct al ANP ajuns după gratii, plasat în celula în care a stat Filat. Fotografiile lui Demcenco nu au fost introduse în baza de date

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

Ulterior, în legătură cu aceasta, au urmat percheziții în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

Perchezițiile în Penitenciarul nr. 15 – Cricova: 13 condamnați, transferați în alte instituții de detenție. Au fost găsite jocuri de noroc, alcool, cuțite și telefoane

Drept rezultat al perchezițiilor din ziua de miercuri, 24 februarie 2021, în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” a ANP, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X