Precizările ANP privind perchezițiile în Penitenciarul nr. 15 – Cricova

Autor: , in Actualitate / Social / 25 februarie, 2021, 17:15

La o zi distanță, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu precizări privind perchezițiile în Penitenciarul nr.15-Cricova, în urma cărora au fost depistate și ridicate un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.

Cu referire la obiectele și substanțele interzise depistate și ridicate în urma perchezițiilor din instituția penitenciară, menționăm că din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați, a factorului uman există riscul pătrunderii acestora prin diverse metode”, au menționat reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

ANP susține că desfășoară permanent percheziții, activități speciale de investigaţii, acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise, operațiuni de descoperire/curmare a infracţiunilor ce s-au pregătit/săvârşit în penitenciar.

Perchezițiile în Penitenciarul nr. 15 – Cricova: 13 condamnați, transferați în alte instituții de detenție. Au fost găsite jocuri de noroc, alcool, cuțite și telefoane

În anul 2020, doar în Penitenciarul nr.15-Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise.

Comunicăm că și în continuare vor fi desfășurate măsuri de asigurare a siguranței locurilor de detenție, inclusiv propuneri pentru sporirea capacității penitenciarelor de a face față acestei provocări”, au menționat reprezentanții instituției de resort.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că regretă prejudiciul de imagine și „nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care suntem disponibili pentru acordarea suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X