Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei. Subiectele discutate

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 februarie, 2021, 18:22

Extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale moldo-lituaniene la diverse niveluri, agenda europeană a Republicii Moldova, dar și situația pandemică au fost printre subiectele discutate astăzi, 25 februarie, de președinta Maia Sandu cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră.

Am mulțumit pentru sprijinul permanent oferit țării noastre de Lituania în ultimii 30 de ani – sprijin economic și politic, inclusiv în contextul cooperării cu Uniunea Europeană. Am amintit despre faptul că Republica Moldova este prima țară ce a recunoscut independența Lituaniei, în luna mai 1990, și mi-am exprimat speranța în menținerea acestei relații dinamice pe viitor”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de păreri despre situația politică din Republica Moldova și despre agenda de reforme a țării.

„Am discutat despre provocările curente cărora trebuie să le facem față – criza politică și economică, lupta cu pandemia, combaterea corupției și a spălării banilor. Mi-am exprimat hotărârea de a promova în continuare reformele necesare pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”, a subliniat șefa statului.

La rândul său, ministrul Gabrielius Landsbergis a dat asigurări că Lituania va rămâne un aliat fidel al Republicii Moldova atât în realizarea schimbărilor interne, cât și în plan regional și european.

Vezi și: Republica Moldova va beneficia de o tranșă de vaccinuri anti-COVID-19 din partea Lituaniei (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X