Șor, după declarația comună a ambasadorilor: „Michalko a făcut atacuri la persoană, dar nu eu. Diplomația e un talent cu care nu toți sunt înzestrați”

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 februarie, 2021, 17:56

Ilan Șor susține că nu a lansat niciun atac. Reacția vine după declarația comună a peste 20 de ambasadori privind atacurile lansate în ultima perioadă de către deputatul Ilan Șor și socialiști la adresa șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, după ce diplomatul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că persoane implicate în frauda bancară negiciază formarea unui nou Guvern.

Ambasadorii UE și ai statelor membre UE au emis o declarație prin care au calificat răspunsul meu la învinuirile aduse de Peter Michalko drept atacuri. Cred că este cazul să fac niște concretizări. Diplomația este un talent cu care nu toți sunt înzestrați. Diplomația nu are nimic în comun cu încălcarea premeditată a principiilor garantate de lege și de dreptul internațional. Repet pentru cei care nu au înțeles din prima: eu și întreaga noastră echipă apreciem înalt relațiile de prietenie ale UE față de Republica Moldova și o considerăm unul dintre partenerii strategici ai țării noastre”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Deputatul a menționat că din anul 2018, Partidul Șor este membru al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE).

Recunoașterea de către o familie politică atât de cunoscută și cu autoritate înseamnă mult pentru noi. Noi respectăm valorile europene, dar și pe cetățenii UE. Nu-i permit domnului Michalko să încalce prezumția nevinovăției și să jignească 120 de mii de cetățeni care și-au dat votul pentru mine și pentru Partidul „ȘOR”. Peter Michalko a făcut atacuri la persoană, nu eu. Dacă ambasadorul uită în ce constă misiunea sa și pune simpatiile și antipatiile sale personale mai presus decât legile țării gazdă și normele internaționale, atunci apar semne de întrebare în ceea ce privește nivelul său de profesionalism. Este greu de crezut că Uniunea Europeană are nevoie de un asemenea reprezentant, indiferent în ce țară”, a conchis Șor.

Amintim că, peste 20 de ambasadori resping atacurile lansate în ultima perioadă de către deputatul Ilan Șor și socialiști la adresa șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, după ce diplomatul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că persoane implicate în frauda bancară negiciază formarea unui nou Guvern. Declarația comună a fost făcută joi, 25 februarie.

Vezi și: Declarația ambasadorilor statelor membre UE din R. Moldova, după acuzațiile la adresa lui Michalko

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X