SPPS, sesizare la Procuratură Generală: Angajații foloseau mașinile de serviciu în scop personal, chiar și peste hotare

Autor: , in Actualitate / Social / 25 februarie, 2021, 16:49

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a anunțat joi, 25 februarie, că a sesizat Procuratura Generală despre o altă presupusă ilegalitate constatată în cadrul unei cercetări interne.

Este vorba despre noi cazuri de utilizare în scop personal a mașinilor de serviciu și chiar ieșirea cu acestea peste hotarele țării în interes propriu și încredințarea conducerii autoturismului de serviciu de către persoane terțe”, au precizat reprezentanții SPPS.

Reprezentanții SPPS au menționat că sesizarea a fost remisă miercuri, 24 februarie 2021, iar la aceasta sunt anexate toate probele acumulate de instituție.

SPPS nu va tolera nici o abatere în cadrul Serviciului și va oferi tot sprijinul necesar organelor competente pentru a face claritate și a atrage la răspundere persoanele care ar fi prejudiciat bugetul statului și ar fi încălcat legea în timpul de aflării în exercițiul funcției”, au menționat reprezentanții instituției de resort.

Anterior, o sesizare la Procuratura Generală a fost depusă de Serviciul de Protecție Internă și Pază de Stat (SPPS), cerând să se investigheze cum au fost folosite anumite bunuri ale instituției, suspectând interesul personal.

„Am înaintat o nouă sesizare în adresa Procuraturii la data de 17 februarie 2021. Solicităm elucidarea și stabilirea corectitudinii cazurilor de utilizare în scop personal a bunurilor încredinţate pentru exercitarea atribuţiilor funcționale (automobilele de serviciu, carduri de combustibil, reparaţia mijloacelor de transport personale etc.)”, au anunțat reprezentanții SPPS.

Totodată, SPPS își dorește investigarea cazurilor de însuşire a combustibilului alocat instituției în interes de serviciu și a altor bunuri procurate din bugetul Serviciului.

SPPS, sesizare la Procuratura Generală. Cere investigarea modului în care au fost folosite bunurile instituției

La sfârșitul lunii ianuarie, Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a debutat un proces amplu de analiză a eficienței și funcționalității instituției. Totodată, Serviciul a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor pretinse acțiuni ilegale admise în perioada anilor 2019 – 2020.

Decizia prin care a fost asigurată pază deputatului PSRM Ștefan Gațcan, printre anchetele se serviciu inițiate de SPPS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X