(VIDEO) Litvinenco: După 23 martie vor exista toate motivele pentru ca Parlamentul să fie dizolvat

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 februarie, 2021, 13:08

După 23 martie Parlamentul poate fi dizolvat chiar și în condițiile în care până atunci nu este eșuată o nouă tentativă de instalare a unui Guvern, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco, scrie Jurnal.md.

El a declarat miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, că „potrivit hotărârilor și interpretărilor anterioare ale Curții”, la 23-24 martie este termenul când poate fi dizolvat Parlamentul.

„Termenul de 3 luni din momentul când a fost demis sau și-a dat demisia un Guvern este termen limită. Indiferent de ce se întâmplă în acest termen limită, după expirarea sa este obligatoriu ca Parlamentul să fie dizolvat. Deja nu mai e discreția Președintelui, ci obligația sa”, a declarat Litvinenco.

Deputatul PAS a mai spus că aceasta ar fi singura soluție logică, mai ales în condițiile în care Curtea Constituțională a demonstrat în hotărârile recente că ține cont de jurisprudența anterioră.

„În hotărârea de ieri s-a ținut cot de decizia din 29 decembrie 2015, luată în acel context foarte special, când Plahotniuc încerca să devină prim-ministru și a fost respins de Nicolae Timofti. Aceleași considerente au fost luate în calcul și în hotărârea din august 2020”, a continuat el.

Fostul premier Ion Chicu a demisionat la 23 decembrie. De atunci a existat o singură tentativă de votare a unui Guvern, eșuată în Parlament la 11 februarie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X