Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a anunțat vineri, 26 februarie, că în Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva Coronavirusului, Sputnik-V.

Noutate îmbucurătoare pentru toți cetățenii Moldovei! Acum câteva minute, în Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva Coronavirusului, Sputnik-V. Livrările preparatului în Moldova vor începe foarte curând! Locuitorii țării noastre vor obține acces la vaccinul care este folosit în aproximativ 40 de țări ale lumii, inclusiv europene și este considerat de către experți sigur și cu o eficiență înaltă”, a anunțat Dodon.

Socialistul susține că „înregistrarea cu succes a vaccinului în țara noastră a avut loc în pofida încercărilor aparatului Președintelui Moldovei de a împiedica acest lucru”.

Exprim sinceră recunoștință partenerilor ruși pentru deschidere și disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei și cetățenilor săi. De asemenea, exprim în mod repetat respectul profund și recunoștința față de medicii din Moldova care, în condiții de pandemie extrem de dificile, depun eforturi titanice pentru salvarea vieților cetățenilor din Moldova”, a conchis liderul PSRM.

Precizările Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale:

Pe data de 26 februarie curent a fost desfășurată ședința Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în timpul căreia s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Prin urmare, s-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V).

De menționat faptul că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației”, au precizat reprezentanții instituției de resort.

Vezi și: Ministerul Sănătății a anunțat că peste câteva zile va ajunge primul lot de vaccin anti-COVID-19 în R. Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că a primit astăzi, 26 februarie, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here