Foto: deschide.md

Președinta Maia Sandu susține un briefing de presă, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) care a avut loc vineri, 26 februarie.

Așa cum am anunțat anterior, subiectul principal pe agenda Consiliului Superior de Securitate a fost concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Am invitat mai mulți reprezentanți ai mai multor instituții și am auzit rapoartele la toate aceste instituții care sunt responsabile, unele de monitorizarea inventării planului de investiții, altele de cercetarea suspiciunilor de corupție. Am discutat și despre cazurile care sunt în instanțele de judecată, în sensul în care am discutat care este statutul acestor cazuri”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a menționat că discuția a durat pentru că este un subiect foarte complicat.

„Ne-ar plăcea să vă spun mai multe despre lucrurile pe care le-am discutat astăzi și pe care le-am auzit, dar nu pot face acest lucru, pentru că urmează să se meargă în instanța de judecată. Pot doar să vă spun că Procuratura spune că este la etapa finală și sper eu în scurt timp va merge în instanța de jduecată cu dosarul pe această tranzacție – concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, a argumentat Maia Sandu.

Cât despre creșterea prețurilor la carburanților, șefa statului susține că „este o acțiune concertată din partea companiilor”.

„Soluția acum este plafonarea prețurilor. Consiliul Concurenței trebuie să intervină prin înghețarea prețurilor când e evidentă acțiunea concertată”, a menționat președinta.

Vezi și: Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS: „Am fost bruscat de SPPS. S-au încălcat toate liniile roșii”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here