Foto: presedinte .md

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va întreprinde o vizită în Republica Moldova, Georgia și Ucraina. Aceasta va avea loc în perioada 28 februarie – 3 martie. Anunțul a fost făcut pe pagina Consiliului European, dar și de Președinția Republicii Moldova.

La Chișinău, președintele Consiliului European se va întâlni cu președinta Maia Sandu, apoi va ajunge în Georgia, unde va avea o întrevedere cu președintele Salome Zurabișvili, cu premierul Irakli Gharibașvili și cu președintele Parlamentului Archil Talakvadze.

Președinta Maia Sandu se va întâlni duminică, 28 februarie, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care se va afla la Chișinău. Președinții Maia Sandu și Charles Michel vor discuta despre relațiile dintre Republica Moldova și UE, despre viitorul Parteneriatului Estic, dar și despre depășirea crizei pandemice”, se menționează într-o notă informativă a Președinției.

În Georgia, Michel va discuta și cu lideri ai opoziției.

În Ucraina, Charles Michel și președintele Vladimir Zelenski vor vizita estul țării, înainte de a discuta, la Kiev, despre relațiile bilaterale.

De asemenea, el se va întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor implicate în lupta anticorupție.

„Pe lângă relațiile bilaterale și lupta noastră comună împotriva COVID-19, tema viitorului Parteneriatului estic va fi, de asemenea, un subiect important pe agendă”, se menționează în nota informativă a Consiliului European.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here