Deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) care are loc astăzi, 26 februarie, la Președinție. Sergiu Sîrbu este președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică și membru al CSS.

Alunecăm în dictatură. Maia Sandu nu reprezintă puterea absolută în stat și nu poate încălca legea. În mod abuziv mi-a fost interzis accesul la ședința CSS, eu fiind membru din oficiu. Eu nu trebuie să primesc permisiunea de a participa la ședință. Am fost bruscat de ofițerii SPPS și impus să ies din instituție. Ieri am primit invitație oficială, iar azi mi-au interzis accesul”, a declarat Sergiu Sîrbu, în cadrul unui briefing de presă.

Deputatul a spus i-a fost interzis accesul la ședința CSS, fiindu-i explicat că ar fi în conflicte de interese.

Cred că subiectul dureros pentru Maia Sandu este concesionarea Aeroportului Chișinău. Dar ce conflict de interese aș avea?”, se întreabă Sîrbu.

Parlamentarul susține că „au fost încălcate liniile roșii” și o îndeamnă pe Maia Sandu să „dea afară toți consilierii prezidențiali și să angajeze alții care să respecte legea”.

„Vom merge pe toate căile pentru a-i pedepsi pe toți pentru abuzul de azi”, a conchis parlamentarul.

Ofițera de presă a SPPS, Olga Baciu, ne-a confirmat că lui Sergiu Sîrbu nu i-a fost permis să participe la ședința CSS.

Numele deputatului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul. Sergiu Sîrbu nu a fost bruscat, doar i-a fost interzis accesul”, a declarat Olga Baciu.

Explicația Maiei Sandu:

„ Sergiu Sîrbu vine dintr-o grupare parlamentară, unii membri ai căreia sunt implicați direct în subiectele discutate azi, acest lucru nu înseamnă altceva decât conflict de interese și în acest caz, pornind de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante, am considerat că domnul Sîrbu nu a putut să asiste la această discuție. Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am obținut înainte de ședința CSS. În situația în care știm personajele implicate în această schemă de corupție și  Sârbu face parte din această grupare, nu avea cum să existe la ședință”,a explicat Maia Sandu.

La data de 26 februarie, președinta Maia Sandu a anunțat că își rezervă dreptul de a nu invita anumiți membri ai CSS la unele ședințe, atunci când va considera de cuviință.

Maia Sandu a spus că are anumite dubii în raport cu unii membrii ai Consiliului, privind capacitatea acestora de a lua decizii corecte ce țin de securitatea statului.

În context, Maia Sandu a anunțat: „Îmi rezerv dreptul să nu-i invit la anumite discuții, atunci când voi considera că există conflict de interese sau există riscul conflictului de interese”.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că schemele de corupție, traficul de droguri și anabolizante, defrișările ilegale, și capacitatea de răspuns la pandemia Covid-19, vor fi printre prioritățile agendei CSS din următoarea perioadă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here