De la 1 martie începe campania de vaccinare a lucrătorilor medicali din prima linie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 27 februarie, 2021, 17:16

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate astăzi Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Conform Planului Național de Imunizare, vaccinul va fi distribuit către instituțiile medico-sanitare publice prin intermediul Centrelor de Sănătate Publică Teritorialeși lansată prima etapă a campaniei de vaccinare.

Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea lucrătorilor medicali din cadrul secțiilor de reanimare și ATI, cât și personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19. Apoi, va fi vaccinat tot personalul medical din instituțiile medicale.

„Apreciem gestul de solidaritate și exprimăm mulțumiri României, pentru donația de vaccin împotriva COVID-19. Imediat, începând de luni, 1 martie, vom iniția campania de vaccinare a lucrătorilor medicali din prima linie, care sunt cei mai expuși infectării cu COVID-19”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca fac parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a anunțat că până la 200.000 de doze vor fi oferite Republicii Moldova.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 183.338 de persoane infectate cu COVID-19. Din numărul total, 164.888 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 3.899 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X