(DOC) Reguli în Chișinău, în contextul COVID-19: „Nerespectarea măsurilor constituie pericol și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 27 februarie, 2021, 18:19

Primăria Capitalei a anunțat că s-a întrunit astăzi, 27 februarie, în ședință Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău, care a luat act de prevederile hotărârii CNESP nr. 47 din 26 februarie 2021 și a aprobat Hotărârea nr. 32 din 27.02.2021.

Astfel, s-a dispus organizarea desfășurării la distanță a procesului educațional, în cadrul instituțiilor de învățământ, primar, gimnazial și preuniversitar de pe teritoriul municipiului Chișinău, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

Cât privește transportul public din municipiul Chișinău, acesta va funcționa în continuare la capacitate maximă, în zilele de lucru, cu respectarea obligatorie a prescripțiilor de sănătate publică. În zilele de sâmbătă și duminică, transportul va activa conform programului stabilit pentru zilele de odihnă, cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic.

Vezi și: Moldovenii care revin în țară trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19, în caz contrar, vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare

Se reiterează pentru autoritățile publice locale, persoanele juridice de drept public și privat, persoanele fizice pe teritoriul municipiului Chișinău, măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19, obligatorii pe întreg teritoriul municipiului, valabile pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarată până la 15 aprilie 2021.

În mod special, se reiterează necesitatea portului obligatoriu al măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul. Purtarea măștilor de protecție este o măsură esențială obligatorie în perioada pandemică COVID-19, un element esențial de responsabilitate și solidaritate comunitară.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărârea nr. 32 din 27.02.2021 constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, menționează autoritățile Capitalei.

Cu referire la funcționalitatea transportului public municipal, primarul Ion Ceban a declarat că în acest weekend troleibuzele și autobuzele vor circula și că va fi la fel și săptămâna viitoare. Totodată, în zilele de lucru, transportul va fi utilizat la capacitate maximă.

La acest subiect: (DOC) Noile reguli până la 15 martie, după ultima hotărâre a CNESP: Regim special de lucru, muncă de la distanță și noi reguli la frontieră

Edilul a mai precizat că diminuarea sau restricționarea transportului ar favoriza aglomerații în stațiile de așteptare și respectiv, în troleibuze și autobuze, ceea ce nu este recomandat de către autoritatea de sănătate publică.

„Dar este posibil să găsim soluții pe partea de dotare a sistemului de transport public cu unități noi. În timpul apropiat vom lansa pe rute 20 de troleibuze. De asemenea, așteptăm și desfășurarea licitației lansate recent, privind achiziționarea a 100 de autobuze”, a precizat Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X