Președintele CEC: Alegerile parlamentare anticipate ne-ar costa 120 de milioane de lei

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 februarie, 2021, 17:32

Comisia Electorală Centrală deja a făcut un calcul estimativ al unui eventual scrutin parlamentar anticipat. Ar fi nevoie de 120 de milioane de lei, în cazul în care Parlamentul va decide organizarea alegerilor în acest an. Declarațiile au fost făcute de președintele instituției de resort, Dorin Cimil, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Autoritatea electorală de la Chișinău este permanent pregătită de alegeri, însă deocamdată nu avem o hotărâre privind anunțarea datei alegerilor. Totuși, noi am făcut unele estimări, este vorba despre 114 milioane de lei. La această sumă se adaugă cheltuielile preconizate pentru procurarea materialelor anti-COVID-19. Potrivit calculelor, ar fi cam 120 de milioane de lei, cheltuieli bugetare (…) Deși, în bugetul de stat pentru anul 2021 nu au fost alocate fonduri pentru acest exercițiu electora”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Cimil susține că Comisia Electorală este pregătită să asigure votul pentru diaspora timp de 2 sau mai multe zile consecutiv, în condiții de maximă securitate.

O opțiune benefică credem că ar fi organizarea alegerilor pe parcursul a două sau mai multe zile. Acesta este următorul pas spre care tindem, mai ales că legislația electorală a Republicii Moldova este aproape gata în acest sens și nu va necesita multiple modificări, dacă Parlamentul va autoriza efectuarea votului mai multe zile consecutiv. Comisia deja s-a pronunțat prin avize pozitive la unele proiecte de lege în acest sens”, a menționat șeful CEC.

Cimil a menționat că costul (120 de milioane de lei) este mai mare din cauza pandemiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X