(FOTO) Aglomerație în Milano: Părea că toată lumea a ieșit la plimbare înainte de noile restricții dure

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Externe / 28 februarie, 2021, 14:54

În plină pandemie, centrul orașului Milano gemea de lume vineri și sâmbătă. Părea că toți locuitorii au ieșit în același timp să se plimbe și să petreacă în centru, înainte ca orașul să devină zonă portocalie.

De luni, localurile se vor închide, iar deplasările vor fi drastic limitate.

Oamenii nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00 fără un motiv întemeiat.

Barurile, restaurantele şi muzeele se închid.

Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia, scrie Digi24.

Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

Lombardia, Piemont şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie. Două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, în care totul este închis, mai puţin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), şi unde deplasările sunt permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Pentru prima dată, o regiune, Sardinia, trece în zona albă, în care majoritatea restricţiilor sunt ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X