msmps.md

Vaccinarea anti-COVID-19, începe marți, 2 martie, în Republica Moldova, cu imunizarea angajaților medicali din secțiile de terapie intensivă și cu profil COVID-19. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Reprezentanții de la Sănătate nu au anunțat numele primului medic din țara noastră care va fi vaccinat.

Avem planificat pentru mâine inițierea procesului de imunizare. La ora 10:00, la Spitalul Clinic Republican va fi vaccinată prima persoană în Republica Moldova. Care va fi prima persoană vaccinată veți vedea mâine. Ulterior, peste vreo jumătate de oră, procesul de vaccinare va fi inițiat la Institutul de Medicină Urgentă”, a declarat secretara de stat Tatiana Zatîc.

Datele cu privire la imunizări vor fi stocate într-un Registru electronic. Vaccinarea anti-coronavirus începe, pe 2 martie, în Republica Moldova, cu imunizarea angajaților medicali din secțiile de terapie intensivă și cu profil COVID-19.

Medicul epidemiolog Alexei Ceban a punctat că vaccinarea este nu este obligatorie nici chiar în rândul angajaților din sistemul medical.

Medicii s-au expus pro-vaccinare. Lucrătorii medicali sunt în drept medicii să refuze. Actul de vaccinare este unul benevol și gratuit”, a declarat Alexei Ceban, medic epidemiolog al ANSP.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 186.447 de persoane infectate cu COVID-19, de la începutul pandemiei. Din numărul total, 166.833 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 3.974 au decedat.

Până la ziua de azi, 91 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here