Scandalul de la CSS. Sergiu Sîrbu se adresează Maiei Sandu, cerând procesul verbal și înscrisurile ședinței

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 martie, 2021, 15:20

Deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, cere mai multe mai multe informații de la președinta Maia Sandu, după ce nu a fost lăsat să intre la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Sîrbu vrea să afle dacă Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost anunțată despre conflictul de interese și anume la care subiect.

„În cazul unui răspuns afirmativ, rog să-mi eliberați actul confirmativ de adresare către ANI, precum și înscrisul autentificat emis de către ANI prin care a fost soluționat conflictul de interese și informațiile la care v-ați referit”, a menționat parlamentarul.

Totodată, Sîrbu solicită să fie informat, dacă conflictul de interese viza un punct de pe agenda ședinței, de ce n-a fost lăsat să intre când se examinau alte subiecte.

În cazul în care Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost anunțată despre conflictul de interese, Sergiu Sîrbu cere să-i fie eliberate toate actele, înscrisurile ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) di 26 februarie.

„În cazul unui răspuns negativ, adică, dacă nu a fost informată ANI despre vreun conflict de interese, atunci să vă abțineți pe viitor de la arogarea competenței ANI, evitând excesul de putere”, a concluzionat Sîrbu.

La acest subiect: Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS: „Am fost bruscat. S-au încălcat toate liniile roșii”. Explicațiile Maiei Sandu și precizările SPPS

Amintim că, deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), fiindu-i explicat că ar fi în conflicte de interese. El acuză că a fost bruscat de ofițerii SPPS.

Ofițera de presă a SPPS, Olga Baciu, ne-a confirmat că lui Sergiu Sîrbu nu i-a fost permis să participe la ședința CSS.

„Numele deputatului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul. Sergiu Sîrbu nu a fost bruscat, doar i-a fost interzis accesul”, a declarat Olga Baciu.

Explicația Maiei Sandu:

„ Sergiu Sîrbu vine dintr-o grupare parlamentară, unii membri ai căreia sunt implicați direct în subiectele discutate azi, acest lucru nu înseamnă altceva decât conflict de interese și în acest caz, pornind de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante, am considerat că domnul Sîrbu nu a putut să asiste la această discuție. Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am obținut înainte de ședința CSS. În situația în care știm personajele implicate în această schemă de corupție și Sârbu face parte din această grupare, nu avea cum să existe la ședință”,a explicat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *