Armata Naţională anunță când va începe imunizarea împotriva COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Social / 2 martie, 2021, 17:43

Armata Naţională a primit marți, 2 martie, primul lot de vaccin împotriva COVID-19. Potrivit șefului Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, Victor Pîrțînă, cele 140 de doze de AstraZeneca au fost transmise Spitalului Clinic Militar Central din Chişinău de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică prin intermediul Direcției sănătate publică și siguranța alimentelor.

Campania de imunizare în Armata Naţională va demara miercuri, 3 martie, cu vaccinarea lucrătorilor medicali din cadrul SCMC participanți la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus ale instituției medicale.

În conformitate cu Planul national de imunizare anti-COVID, angajații structurilor de menținere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului, vor fi vaccinaţi în cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare.

De menţionat că cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinarea anti-COVID-19, a început astăzi, 2 martie, în Republica Moldova, cu imunizarea angajaților medicali din secțiile de terapie intensivă și cu profil COVID-19.

Alexandru Botezatu, șef al Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, este prima persoană din Republica Moldova care a fost imunizată.

Vezi și: Declarațiile primilor doi medici din R. Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 (VIDEO)

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 186.447 de persoane infectate cu COVID-19, de la începutul pandemiei. Din numărul total, 166.833 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 3.974 au decedat.

Până la ziua de azi, 91 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X