Candu, despre solicitarea PSRM pentru dialog: „Ne-au contactat. Nimic nou sub soare” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 martie, 2021, 16:42

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat marți, 2 februarie, în cadrul unui briefing de presă că „grupul parlamentar din care face parte a fost telefonat socialiști, însă nu e nimic nou sub soare”. Precizarea a fost făcută fiind întrebat dacă au fost invitați la consultările parlamentare organizate de PSRM.

Permanent sunt consultări și discuții aici în Parlament, cu toate fracțiunile parlamentare. Colegii din fracțiunea socialiștilor ne-au contactat, la fel ca și în precedentele perioade, și ne-au invitat la discuții. Aceste discuții sunt și cu alte fracțiuni parlamentare. Nimic nou sub soare. Ce viziuni avem noi? Este să depășim criza politică în care se află Republica Moldova”, a precizat Candu.

Totodată, Candu susține că „din această criză politică nu suferă deputații, dar cetățenii de rând”.

În loc să discutăm în Parlament, suntem nevoiți să găsim tot felul de alte soluții dintr-o criză și să pierdem timpul pentru lucruri care nu ar fi trebuit. Pierderea de timp înseamnă pierderea vieților omenești. Cândva, oricum vom ieși din criză”, a adăugat Candu.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, îi cere președintei Maia Sandu să desemneze un premier până la 9 martie, iar până atunci a făcut un apel la dialog între șefa statului și partidele parlamentare. În caz contrar, susține Dodon, țara va intra „în blocaj și haos”.

Dodon a declarat că socialiștii au decis în cadrul unei ședințe a Consiliului Republican, că îi acordă un termen până la 9 martie de a desemna un candidat la funcția de premier, iar până atunci și-a manifestat deschiderea de a se așeza la masa de negocieri cu șefa statului și cu fracțiunile parlamentare.

„Dacă până la 9 martie premierul nu va fi desemnat și se va continua pe această linie a uzurpării puterii în stat, vom fi nevoiți să adoptăm acțiuni politice mai hotărâte pentru a stabiliza situația în țară. Chiar dacă asta va însemna, din păcate, că funcția de președinte va reveni una de decor, cum a fost până în 2016. Dacă se va merge pe blocaj, nu vom avea altă soluție”, a declarat Dodon.

Potrivit socialiștilor, „nu are rost de așteptat ziua de 23 martie, întrucât nu vor fi întrunite condițiile de dizolvare a Parlamentului, iar un decret în acest sens al președintei ar fi neconstituțional”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X