Cine e noul judecător care va examina dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 2 martie, 2021, 17:57

Tudor Berdilă este magistratul căruia i-a fost repartizat dosarul lui Ilan Șor, potrivit Anticorupţie.md. El va fi și raportor în completul de judecători de la Curtea de Apel Cahul, care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva, care era raportor în acest dosar.

Tudor Berdilă este judecător de 12 ani, promovat la Curtea de Apel Cahul în 2017. În noiembrie 2018, Berdilă intenționa să plece din sistemul judecătoresc. Cererea lui de demisie a fost aprobată de CSM, dar ulterior judecătorul s-a răzgândit.

Acesta a fost vizat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice despre interesele din spatele reparației sediilor judecătoriilor din țară. Jurnaliștii scriau că Judecătoria Cantemir, al cărei președinte era Tudor Berdilă la acea vreme, a fost reparată de firma unei rude a colegului său, președinte al Judecătoriei Cahul. „Berdilă, care de altfel este domiciliat în Cahul, a negat vehement că la desemnarea câștigătorului licitației ar fi vorba despre anumite influențe din partea colegului său de la Cahul”, se mai arată în anchetă.

Amintim că cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva a fost aprobată de membrii CSM la sfârșitul lunii ianuarie curent. Magistrata a fost eliberată din funcţie conform art. 25, alineatul 1, litera a din Legea cu privire la statutul judecătorului – în baza cererii de demisie.

Vezi și: Maia Sandu a semnat decretul de eliberare din funcție a judecătoarei din dosarul Șor, Nina Veleva (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X