Expert în sănătate publică: Este neclar de ce procesul de vaccinare nu a început încă sâmbătă

Autor: , in COVID-19 / Social / 2 martie, 2021, 14:28

Republica Moldova ar fi trebuit să demareze procesul de vaccinare anti-COVID imediat după ce au fost disponibile primele doze, în condițiile în care situația pandemică este atât de grav, susține experta în sănătate publică Ala Tocarciuc.

„Atât de mult oamenii au așteptat acest vaccin, România a făcut un efort sâmbătă, ei tot puteau să aștepte până luni, dar ei au înțeles că acest vaccin e urgent și l-au adus sâmbătă și noi aici, fiind o țară foarte mică, am fi putut să organizăm vaccinarea tot sâmbătă, deci să nu pierdem nicio zi, pentru că în fiecare zi sunt cel puțin 1.500 de bolnavi și dintre ei 60, 70, 80 de oameni sunt medici din prima linie”, a declarat Tocarciuc în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Și eu zic că astfel demonstrarea angajamentului nostru că, da, noi vrem foarte mult să vaccinăm, noi am așteptat cu nerăbdare acest vaccin și suntem foarte bucuroși că el a venit și începem vaccinarea imediat, pentru că ne facem griji de viețile oamenilor, dar noi l-am pus în depozit și sâmbătă s-a spus că luni o să discutăm abia. Acesta a fost mesajul că o să discutăm când și cui va fi făcută prima doză și cum vom începe, duminică a venit alt mesaj, că săptămâna viitoare, adică nici nu luni, poate nici nu marți, dar săptămâna viitoare se va începe vaccinarea. Deci este un semn că noi nu suntem pregătiți sau nu conștientizăm cu adevărat seriozitatea situației, sau nu cunoaștem ce se întâmplă în spitalele raionale. Aici ceva este neclar”, a continuat ea.

Primii medici au fost vaccinați la Chișinău abia marți, deși vaccinul a ajuns încă de sâmbătă. În acel moment, autoritățile dădeau asigurări că procesul de vaccinare va demara luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *