O femeie a adus pe lume doi gemeni. Aceasta a născut acasă, fiind supravegheată de echipa AMU

Autor: , in Actualitate / Social / 2 martie, 2021, 12:21

O femeie a născut acasă doi gemeni. Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Ștefan –Vodă a asistat venirea pe lume a celor doi bebeluși, în ajunul Sărbătorii Mărțișorului.

Ambulanța a fost solicitată pentru o gravidă de 35 de ani cu sarcină gemelară, care prezenta semnele caracteristice debutului nașterii”, au menționat reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

Echipa de asistență medicală a ajuns la fața locului în aproximativ 15 minute.

Deoarece femeie a intrat în travaliu, avea dureri puternice, iar contracțiile erau dese, echipa AMU a luat decizia asistării nașterii la domiciliu, care a decurs fără complicații. Lăuza și nou-născuții au primit îngrijirile medicale corespunzătoare la etapa de prespital și au fost transportați la maternitatea Spitalului Raional Ștefan – Vodă”, au precizat reprezentanții CNAMUP.

În perioada 22 – 28 februarie curent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 16353 solicitări. După acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital 6333 pacienți, dintre care 5.530 maturi și 803 copii au fost transportați asistat de echipele AMU către instituțiile spitalicești din țară.

„La sfârșitul lunii februarie remarcăm o creștere semnificativă a solicitărilor cauzate de urgențele respiratorii – 5.417 solicitări, inclusiv 1.805 (IRVA), urmate de urgențele cardiovasculare – 2.883 solicitări, inclusiv 47 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1.743 solicitări, inclusiv 194 de accidente vasculare cerebrale”, au spus reprezentanții CNAMUP.

Săptămâna trecută, la Serviciul de Urgență au parvenit 989 apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele țării au fost înregistrate 32 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 42 persoane. Ulterior, 37 pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la spital.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *