Procesul de învățământ la distanță: Un birou de avocați a contestat în instanța de judecată decizia CNESP

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 2 martie, 2021, 12:44

Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) prin care elevii au fost obligați să învețe de la distanță a fost atacată în istanța de judecată de către un birou de avocați.

Biroul de avocați își argumentează atacarea în instanța de judecată a hotărârii prin faptul că aceasta a fost luată ilegal și abuziv.

Biroul nostru de avocați a contestat în instanța de judecată Hotărârea nr. 47 din 26.02.2021, prin care Comisia Naționala Extraordinara Sănătate Publică a interzis desfășurarea procesului educațional în sălile de clasa și a obligat copiii sa treacă la educația online, fără să asigure fiecare elev cu dispozitiv electronic conectat la internet. Statul este incapabil să asigure continuarea nediscriminatorie a tuturor tinerilor din R. Moldova, iar această Hotărâre este ilegală și abuzivă”, se spune în postarea avocatului Iulian Rusanovschi, publicată pe Facebook.

Vezi și:

Petiție online: Mai mulți părinți își exprimă nemulțumirea față de revenirea la învățământul la distanță

După aprobarea hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în mediul online a fost lansată o petiţie pentru ca elevii să meargă la școală de la 1 martie. Reprezentanții Asociației „Părinți solidari” își exprimă „profunda nemulțumire” privind revenirea la învățământul la distanță.
Documentul este adresat președintelui Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, iar o copie va fi expediată avocatului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu.

Menționăm că în timp ce dumneavoastră închideți școlile, vital necesare pentru a asigura un proces educațional eficient și calitativ, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu vârsta de peste 60 de ani, care și reprezintă principala categorie de risc în pandemia de COVID-19”, se spune în petiție.

Până în prezent, petiția a fost semnată de peste 9.000 de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *