Sergiu Sîrbu s-a plâns la ANI pe Maia Sandu și un consilier de-al său: „Nu sunt ei cu pufușor pe botișor?”

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 martie, 2021, 12:30

Războiul deputatului transfug Sergiu Sîrbu împotriva președintei Maia Sandu continuă. Nemulțumit că nu a fost admis la ședința Consiliului Suprem de Securitate din cauza unui presupus conflict de interes în privința Aeroportului Internațional Chișinău, Sîrbu s-a plâns la ANI, acuzând că tocmai Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța ar fi în conflict de interese.

Sîrbu susține că Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruță „au avut un rol activ în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, pe vremea când erau miniștri în Guvernul Leancă” și că „în prezent, ambii fac parte din Consiliul Suprem de Securitate și au participat la ședința la care au fost prezentate detalii din acest dosar”.

„Mie însă mi-a fost interzis accesul la acea ședință, deși sunt șeful Comisiei parlamentare pentru Securitate și membru din oficiu al CSS, pe motiv că aș fi implicat în conflict de interese. Pentru că așa au decis, de la sine putere, Maia Sandu și Veaceslav Negruța.
Păi, dacă tot veni vorba despre conflictul de interese, ar fi cazul să vedem dacă nu cumva cei care arată cu degetul la mine sunt chiar ei cu pufușor pe botișor. Este cumva deplasat să le oferi acces la informațiile din dosar unor oameni de care a depins direct această concesionare. Mai ales că acești oameni sunt factori de decizie și au putere mare de a influența lucrurile. Lupul paznic la oi, cum ar veni”, a menționat Sîrbu.

În acest sens, el a expediat o sesizare către Agenția Națională de Integritate care are „împuternicirea să constate această neconcordanță”.

Sergiu Sîrbu nu a fost primit la Ședința Consiliului Suprem de Securitate, desfășurată săptămâna trecută, după ce i-a fost imputat un presupus conflict de interese în legătură cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *