COVID-19. Ciocoi: Situația trezește îngrijorări. Suntem în proces de a examina și alte măsuri restrictive

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 3 martie, 2021, 17:37

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în ultimele zile este înalt, iar cel al pacienților infectați cu coronavirus și internați în spitalele din țară a ajuns la bilanțuri record. Declarațiile au fost făcute de ministra interimară a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul ședinței Guvernului. În acest context, premierul interimar a spus că se examinează impunerea unor noi restricții.

Este încordată situația în instituțiile spitalicești. Numărul pacienților internați este record, comparativ cu toate zilele de până acum. COnform datelor, acest număr depășește 3.800 de pacienți internați. Respectiv, este un record, fiindcă aproape 11.000 de persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate. Crește și numărul lucrătorilor medicali infectați. Suntem în alertă maximă”, a declarat Zatîc.

Șefa interimară de la Sănătate susține că vaccinul anti-COVID-19 este „o speranță”

„Încă 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca contra COVID-19, suplimentar la donația de 21.600 de doze din România, urmează să ajungă mâine, 4 martie, în Republica Moldova. Lotul este acordat pe platforma COVAX”, a anunțat Tatiana Zatîc.

În cadrul ședinței Guvernului, premierul interimar a spus:

Situația nu este una simplă. Situația în Republica Moldova trezește îngrijorări (…) Suntem în proces de a examina și alte măsuri restrictive, astfel încât să limităm posibilitatea de extindere sau expansiunea pandemiei. Este un lucru complicat, care presupune și asumări de responsabilitate. Facem tot posibilul să diminuăm numărul infectărilor”, a intervenit Aureliu Ciocoi.

Ciocoi a mai anunțat că la Guvern a avut loc o ședință la care s-a examinat posibilitatea alocării resurselor financiare adiționale pentru achiziționarea vaccinurilor de pe piața internațională. Odată cu înregistrarea de către Agenția Medicamentului a vaccinurilor omologate pentru Republica Moldova, poate fi lansată și procedura de achiziții, care însă este destul de anevoioasă.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 187.847 de persoane infectate cu COVID-19. Din numărul total, 167.442 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4.002 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X