Magistrații de la Judecătoria Ciocana: „Stoianoglo este dezinformat de subalternii săi”. Reacția procurorului general

Autor: , in Actualitate / Justiție / 3 martie, 2021, 17:44

Mai mulți magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, susțin că procurorul general Alexandr Stoianoglo este dezinformat chiar de către subalternii săi. La fel, îl acuză de încălcarea Constituției și a unei prevedei din Codul Penal. Documentul vine după ce procurorul general a criticat sistemul judiciar, spunând că tergiversează examinarea dosarului privind furtul miliardului.

Magistrații afirmă că constată o denaturare totală a adevărului, astfel că, declarațiile lui Stoianoglo au generat în rândul judecătorilor „un sentiment de nesiguranță cu privire la statutul lor de magistrați”.

Procurorul general este dezinformat de către subalternii săi, procurori, care, în realitate, mizează pe anarhie, pentru a crea o impresie iluzorie de inacțiune a sistemului judecătoresc, fiind astfel niște procurori care, de fapt, își voalează insuccesele pe anumite categorii de dosare și care încearcă, prin orice metodă, de a plasa responsabilitatea și impotența procesuală nerealizată pe umerii instanțelor judiciare, inclusiv instanța Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana”, se menționează în comunicatul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Magistrații au venit cu exemple în care procurorii ar fi omis să-și însoțească demersurile înaintate cu probe.

COTIDIANUL a solicitat o reacție de la procurorul general Alexandr Stoianoglo, în urmă acuzațiilor magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Procuratura își reînnoiește apelul către judecători și toți actorii implicați în investigarea celui mai complex dosar financiar din istoria Republici Moldova, de a ne unifica eforturile pentru înfăptuirea justiției în strictă conformitate cu legislația în vigoare și standardele internaționale”, a declarat ofițera de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X