Maia Sandu: „Am fost informată că Pfizer va da undă verde R. Moldova pentru recepționarea vaccinului”. Când ar putea ajunge primele doze

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 3 martie, 2021, 16:25

Președinta Maia Sandu a anunțat miercuri, 3 martie, că a discutat cu președintele regional Pfizer, Sinan Atlig. În acest context, a spus că primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în R. Moldova în a doua jumătate a lunii martie.

Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului”, a menționat Maia Sandu.

Sefa statului susține că primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX.

Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău”, a precizat președinta Maia Sandu.

Maia Sandu a anunțat și că a discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului Pfizer în contextul donației din partea României, dar și despre interesul nostru de a face achiziții proprii de vaccin.

Amintim că, la data de 27 februarie, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Este vorba despre recepționarea primului lot din cele 200.000 de doze pe care România le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor Republicii Moldova.

Primele două persoane vaccinate împotriva COVID-19:

Alexandru Botezatu – Şef al Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”;

Cotorcea Iana – Șefă de secție din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Persoanele cărora li s-a administrat vaccinul împotriva COVID-19 au semnat un consimțământ prin care își dau acordul să fie imunizate. Datele cu privire la imunizări vor fi stocate într-un Registru electronic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X