Foto: Parlamentul RM

La Parlament a fost discutată situația financiară și restanțele salariale ale Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei”, cu participarea angajaților de la întreprindere. Ședința a fost prezidată de Oleg Lipskii, președintele Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiară a instituției.

Pe marginea subiectului s-au expus și membrii Comisiei, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputatul Radu Marian.

În cadrul discuțiilor, angajații de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” au solicitat statului să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni.

O prioritate a fost vociferată ca fiind achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de patru luni. Totodată, reprezentanții Căii Ferate au cerut compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Vezi și: „Achitați salariile. Nu avem ce mânca”. Angajații de la „Calea Ferată din Moldova” protestează în fața Parlamentului și a Președinției (VIDEO)

În urma dezbaterilor pe marginea subiectului, s-a decis ca săptămâna viitoare, în cadrul Comisiei de resort, să fie audiat directorul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”, care să prezinte informația actuală despre situația financiară. Ulterior vor fi stabiliți pașii necesari în soluționarea problemei.

Pe 4 februarie, plenul Parlamentului a aprobat crearea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here